19 december 2023

10 juni 2024: Gender- en seksuele diversiteit in de praktijk

Wil jij inclusieve zorg bieden en je cliënten helpen met de juiste en passende zorg, ongeacht hun gender- of seksuele identiteit? In deze cursus leer je hoe je cliënten zich bij jou kunnen uitspreken over hun gender- en seksuele beleving op een natuurlijke manier. Je voelt je vertrouwd om hierover in gesprek te gaan en weet een veilige sfeer te creëren tijdens intakegesprekken en de begeleiding van cliënten.

Hoe zorg je dat je inclusieve zorg biedt en je cliënt helpt met de juiste en passende zorg? Je cliënt kan spreken over (sociale) angst of somberheid en voor je het weet richt je je zorg alleen daarop, terwijl de onderliggende oorzaak onbesproken blijft. Er is toenemende aandacht voor en bekendheid met diversiteit in gender- en seksuele oriëntatie en de invloed daarvan op de (mentale) gezondheid.

Aan de buitenkant kun je niet zien of iemand zich man, vrouw of non-binair voelt en welke seksuele oriëntatie iemand heeft. Tegelijkertijd zien we (seksuele) gezondheidsrisico’s bij de LHBTI+-doelgroep en weten we dat worstelingen met gender- of seksuele identiteit niet altijd direct besproken worden.

In deze praktische trainingsdag krijg je veel handvaten. Als vanzelf ontstaat er ook reflectie op en bewustwording van je eigen blinde vlekken of aannames op deze thema’s. Er gaat mogelijk een nieuwe wereld voor je open. Na afloop ben je in staat om met (zelf)vertrouwen cliënten uit te nodigen en in gesprek te gaan over dit onderwerp.

6 accreditatie punten

Meer info en inschrijving

alert Meer activiteiten

18 april 2024

Het Nachtcongres Daar zit muziek in

Lees meer
18 april 2024

ADF JUBILEUM CONGRES

Lees meer
18 april 2024

Congres – Georganiseerde criminaliteit en de rol van de jeugd

Lees meer