Kwaliteitsregister SPV

Met het kwaliteitsregister SPV gaan we samen staan voor de kwaliteit van ons beroep. Het register is in ontwikkeling en validatie volgt hopelijk snel. We stimuleren alle SPV zich te in te schrijven in het register. Zo laten we als beroepsgroep zien dat we het belangrijk vinden om te blijven ontwikkelen, leren en vernieuwen.

Registratie in het kwaliteitsregister SPV geeft aan dat je actief bezig bent en investeert in het uitbreiden en bijhouden van je kennis en vaardigheden. Want als SPV sta je voor kwaliteit. Met up-to-date kennis en kunde haal je het beste uit jezelf en biedt je het beste aan je patiënten en cliënten.  Inschrijving vindt vooralsnog plaats op vrijwillige basis. Het register heeft een verplichtend karakter als je een AGB-Code wilt aanvragen. Bekijk de Procedure AGB-code SPV

Beroepscode en expertisegebied SPV

Als SPV ben je verpleegkundige met een aanvullende opleiding. De basis van ons beroep is weergegeven in de SPV Beroepscode (2002). De SPV heeft een eigen expertisegebied (2023). Het expertisegebied beschrijft de kern van de specialisatie en de competenties van de SPV en laat zien wat de kennis, vaardigheden, attitude en beroepsnormen zijn van de SPV. De beschrijving van het expertisegebied is een aanvulling op de eigen SPV-code en op het Beroepsprofiel verpleegkundige (2015)

Kwaliteitsregister SPV