20 augustus 2022

11 januari 2023: Destigmatisering in de GGz (webinarreeks)

In deze aflevering: Dr. Caroline Harnacke over wat we kunnen leren over destigmatiseren vanuit de invalshoek discriminatie.

Dit najaar organiseert Kenniscentrum Phrenos een lunchwebinarreeks over destigmatisering in de ggz. Tijdens de webinars geven we podium aan inspirerende sprekers op het gebied van stigma, bijvoorbeeld good practices, wetenschappers-aan-het-woord, destigmatool in de spotlight, de rol van taal.

Met deze lunchwebinarreeks willen we inspireren, meer bewustzijn creƫren en kennis vergroten over stigma en destigmatisering en praktische handvatten geven voor destigmatiserend werken.

In deze webinar: Dr. Caroline Harnacke, senior onderzoeker/projectleider bij Movisie over wat we kunnen leren over destigmatiseren vanuit de invalshoek discriminatie.

Mensen met een psychische kwetsbaarheid hebben net als mensen met een fysieke beperking op tal van vlakken te maken met stigmatisering en discriminatie. Ook discriminatie op basis van huidskleur en etniciteit is een hardnekkig probleem. De vraag is daarom hoe discriminatie en stigmatisering verminderd kunnen worden. In Nederland zijn er verschillende landelijke en lokale aanpakken ontwikkeld om verschillende vormen van discriminatie en stigmatisering te voorkomen en te verminderen. Maar welke aanpak is effectief? Deze vraag staat centraal in dit lunchwebinar.

Meer info en inschrijving

alert Meer activiteiten

15 november 2022

14 maart 2023 -> Het trauma onder het trauma

Lees meer
4 november 2022

17 maart 2023: Parentificatie

Lees meer
25 oktober 2022

2 November 2022: WAAN-ZINNIG Symposium over stemmen horen

Lees meer