20 augustus 2022

7 december 2022: Destigmatisering in de GGz (webinarreeks)

In deze aflevering: Elize Noorman over hoe de door haar ontwikkelde training bijdraagt aan destigmatiserend werken binnen Kwintes

Dit najaar organiseert Kenniscentrum Phrenos een lunchwebinarreeks over destigmatisering in de ggz. Tijdens de webinars geven we podium aan inspirerende sprekers op het gebied van stigma, bijvoorbeeld good practices, wetenschappers-aan-het-woord, destigmatool in de spotlight, de rol van taal.
Met deze lunchwebinarreeks willen we inspireren, meer bewustzijn creëren en kennis vergroten over stigma en destigmatisering en praktische handvatten geven voor destigmatiserend werken.

In deze webinar: Elize Noorman, trainer destigmatiserend werken bij Kwintes over hoe de door haar ontwikkelde training bijdraagt aan destigmatiserend werken binnen Kwintes

Bewustwording en reflectief vermogen zijn nodig als je als hulpverlener in de ggz destigmatiserend wilt handelen. Maar hoe zorg je ervoor dat je dit (meer) ontwikkelt, en op welke manier kun je hier als team een visie op maken zodat er gezamenlijk aandacht is en blijft voor dit thema en jullie er actief mee aan de slag gaan?

Door het inzetten van de Quickscan Destigmatisering wordt achterhaald welke kennis en vaardigheden rondom het thema bij hen nog missen, en wat nodig is om dit te verkrijgen. De teamtraining ‘Destigmatiserend handelen in de GGZ’ wordt daardoor naar behoefte en op maat gemaakt voor teams. De teamtraining wordt gegeven in samenwerking met een ervaringsdeskundige, om hulpverleners naast theoretische kennis een verhelderend beeld vanuit het cliëntperspectief te geven.

Meer info en inschrijving

alert Meer activiteiten

15 november 2022

14 maart 2023 -> Het trauma onder het trauma

Lees meer
4 november 2022

17 maart 2023: Parentificatie

Lees meer
25 oktober 2022

2 November 2022: WAAN-ZINNIG Symposium over stemmen horen

Lees meer