3 mei 2023

BALANS.nl -> Heeft jouw cliënt recht op dubbele zorgtoeslag voor zijn/haar kind?

Ouders van kinderen die extra zorg en ondersteuning nodig hebben, kunnen soms dubbele kinderbijslag krijgen. Alleen ouders van kinderen die intensieve zorg nodig hebben en tussen de 3 en 18 jaar zijn, komen in aanmerking voor deze regeling. Ouders van kinderen die zorg krijgen via de wet langdurige zorg (WLZ), hebben vanaf nu automatisch recht op dubbele kinderbijslag, zo meldt BALANS, de vereniging voor ouders.

Tip
Balans, de vereniging voor ouders hoort heel verschillende ervaringen van ouders die een aanvraag doen voor dubbele kinderbijslag. Voor de beoordeling van de aanvraag is het belangrijk dat je met de juiste woorden omschrijft waarom je kind zorgintensief is. Je kunt overwegen lid te worden van de Facebookgroep ´Tips en Klachten Dubbele Kinderbijslag NL´. Daar kun je al je vragen stellen over je aanvraag. Ook vind je bij de bestanden in deze besloten facebookgroep heel veel informatie en tips. Let daarbij uiteraard wel op je privacy.

Vragen over (de ontwikkeling van) je kind, zorg of onderwijs? Bel de advieslijn van Balans. Elke werkdag bereikbaar van 10 tot 13 uur op 030-2255050. Buiten deze tijden kun je inspreken, of het contactformulier invullen.

BALANS.nl

alert Meer nieuws

4 februari 2024

Vacature Websiteredactie V&VN-SPV

Lees meer
1 februari 2024

SPV podcast Onderweg; Hoopverleners

Lees meer
22 januari 2024

AKWA GGZ; overzicht postcodes 28 regio’s acute psychiatrie

Lees meer