27 december 2023

Boek Sociale psychiatrie, elke dag anders

Wederom heeft het bestuur van V&VN het mogelijk gemaakt een boek aan de leden van de beroepsvereniging aan te beiden. Dit keer is het een boek ‘Sociale Psychiatrie; elke dag anders’, geschreven door Gerard Lohuis SPV, docent en redactielid van het vakblad Sociale Psychiatrie.

In het voorwoord geeft voorzitter Marlous Zuiderveld aan dat ze enorm trots is dat er weer een prachtig boek voor de leden is gemaakt met verhalen uit de praktijk. Het is een boek met columns over ontmoetingen tussen de SPV en cliënten. Elk verhaal is anders maar centraal staat dat elke ontmoeting bedoeld is om client te helpen zijn of haar eigen leven te leiden.

In dit boek neemt SPV Gerard ons mee in zijn ontmoetingen met cliënten. Hij vertelt over zijn ervaringen met cliënten en laat zien hoe hij met deze cliënten contact legt om te werken aan het versterken van zijn eigen kracht, het verrijken van het dagelijks leven en het mee kunnen doen in de maatschappij. De ene keer gaat dat gemakkelijker dan de andere keer, mooie ontmoetingen dat wel! Sociale psychiatrie is tenslotte een manier van werken die zich richt op het creëren van een inclusieve samenleving waarin iedereen ertoe doet.

Website redactie V&VN-SPV

alert Meer nieuws

18 juni 2024

SPV blogspot Claudia; “Mijn cliënt dissocieert” (2); interventies.

Lees meer
12 juni 2024

SPV blogspot Gerard: Existeren

Lees meer
6 juni 2024

Aan tafel met: Jack van de Kruijs

Lees meer