3 juli 2023

Consultatiefunctie ggz per 1 januari 2024 vergoed

De SPV die maatschappelijk handeld als samenwerkingspartner om de kwaliteit van zorg te bevorderen.

Als geen ander weet de SPV zich in deze rol te voegen is de overtuiging van de webredactie. Wat fijn dat, dat wat de SPV al jaren doet, nu ook vergoed gaat worden en de positie van de SPV zal versterken.

Conny Helder, minister van Langdurige zorg, geeft de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) de aanwijzing om de consultatiefunctie ggz per 1 januari 2024 in het leven te roepen. De consultatiefunctie, die de samenwerking tussen de ggz en het sociaal domein versterkt, is hiermee de eerste landelijke domeinoverstijgende vergoeding. “Dit is een mooie stap die we samen met de betrokken partijen hebben kunnen zetten richting het realiseren van deze IZA-afspraak”, meldt Helder in een Kamerbrief.

De bekostiging van de domeinoverstijgende consultatiefunctie ggz moet de samenwerking tussen het sociaal domein en de geneeskundige ggz versterken. Met een aparte prestatie kan de professional in het sociaal domein gemakkelijker een ggz-professional consulteren en weet de professional in het sociaal domein sneller hoe deze verder kan met de cliënt. “

skipr.nl

Epertisegebied SPV 2023

 

alert Meer nieuws

18 juni 2024

SPV blogspot Claudia; “Mijn cliënt dissocieert” (2); interventies.

Lees meer
12 juni 2024

SPV blogspot Gerard: Existeren

Lees meer
6 juni 2024

Aan tafel met: Jack van de Kruijs

Lees meer