6 november 2023

“Hard werken aan omgaan met onbegrepen gedrag door politie”.

Bauke Koekkoek en zijn geestverwant Teun Meurs hielden op 31 oktober 2023 hun lectorale rede aan de politieacademie te Apeldoorn waarna zij beiden geinstalleerd als lector.

Bauke kennen we als SPV bij een GGZ-crisisdienst en als lector bij de Han. Landelijk is hij bij de SPV-en vooral bekend van zijn bundels over verwarde personen in Nederland en hoe om te gaan met mensen met psychische stoornissen. Geheel in dezelfde lijn stelt hij zich in zijn lectorale rede tot doel: “We werken hard aan beter omgaan met onbegrepen gedrag door politie”. Vervolgens werd hij pontificaal geïnstalleerd als lector aan de Politieacademie met als aandachtsgebied: ‘Onbegrepen gedrag, Veiligheid en Samenleving’.

Bauke Koekkoek is bevriend en in een aantal opzichten verwant met Teun Meurs. Bijzonder dat beiden op dezelfde middag – en in samenhang met elkaar – hun lectorale rede hielden. Teun pleit in zijn pleidooi: Investeer ondubbelzinnig in de ontwikkeling van lokale politieprofessionaliteit. Teun werd vervolgens geïnstalleerd als ‘Lector Gebiedsgebonden Politiewerk’.

Een bomvolle gehoorzaal – bemand vanuit GGZ en politiewereld – hoorde met volle aandacht de boeiende interactieve voordrachten aan. De redactie van SP mocht erbij zijn. Een uitgebreid verslag volgt in de eerstkomende editie van ‘Sociale Psychiatrie’.

Frans van der Lem, redactielid SP

alert Meer nieuws

23 mei 2024

Wachtlijst chaos: Berichtgevingen over de lange wachtlijsten in de GGZ.

Lees meer
21 mei 2024

SPV blogspot Claudia; De valkuil waar ik steeds weer inval: ‘oplossingsinterventies’

Lees meer
20 mei 2024

Parnassia en Avans+ lanceren incompany opleiding tot sociaal psychiatrisch verpleegkundige

Lees meer