21 november 2023

Het grote zorgdebat

Tijdens de SPV studiemiddag op 16 november, werd de vraag al gesteld, wie heeft het zorgdebat gekeken? Er gingen relatief weinig handen de lucht in. Gelukkig is het terug te kijken!

Het hoort bij onze identiteit als SPV om ons ook te verdiepen in de politiek. Denk aan onze rol: ‘De SPV als organisator*; Kennis, vaardigheden en attitude’. De SPV is op de hoogte van hoe politieke besluiten van invloed zijn op organisatie van de (geestelijke)gezondheidszorg en de dagelijkse praktijk. Kan deze vertalen naar de eigen werkcontext.
* Experticegebied Sociaal Psychiatrisch Verpleegkundige

Het Grote Zorgdebat 2023 vond plaats in een volle zaal in het Beatrixtheater in Utrecht en was ook te volgen via een livestream. Negen kandidaat-Kamerleden – gespecialiseerd in de zorg – gingen met elkaar in debat: Fleur Agema (PVV), Bart van den Brink (CDA), Julian Bushoff (GroenLinks-PvdA), Jimmy Dijk (SP), Nico Drost (ChristenUnie), Danielle Jansen (NSC), Wieke Paulusma (D66), Nicki Pouw-Verweij (BBB) en Judith Tielen Tielen (VVD).

Vier rondes met zorgthema’s en stellingen daarover stonden centraal: preventie, arbeidsmarkt, passende zorg en impact van vergrijzing. Het debat werd gepresenteerd door Donatello Piras en Suze van Kleef.

Ronde 1: Preventie

Ronde 2: Arbeidsmarkt

Ronde 3: Passende zorg

Ronde 4: Impact van Vergrijzing

GGZNieuws.nl

 

Kijk terug: Het grote zorgdebat

alert Meer nieuws

23 november 2023

Aan tafel met: Marlies van Bemmel en Jeanne Derks

Lees meer
22 november 2023

Podcast-reeks GGZ en sociaaldomein

Lees meer
20 november 2023

Meer aandacht voor Trauma

Lees meer