23 juni 2022

Integraal Zorgakkoord

Oproep meeleesgroep Integraal Zorgakkoord: laat je stem horen!

Het nieuwe kabinet is nú plannen aan maken. Het is belangrijk dat wij als verpleegkundigen, verzorgenden en verpleegkundig specialisten onze stem laten horen. Klik hier om te laten weten wat jij nodig vindt om de zorg beter te maken. 

Jij merkt het elke dag in je werk: je komt collega’s tekort en tegelijkertijd blijft de zorgvraag stijgen. Wij hebben als verpleegkundigen, verzorgenden en verpleegkundig specialisten een prachtig beroep, maar het werk wordt wél steeds zwaarder. De zorg piept en kraakt.

Wat moet er gebeuren?Het is ongelooflijk belangrijk dat er geïnvesteerd wordt in onze beroepen: meer loopbaanmogelijkheden, meer tijd en geld voor opleiding en ontwikkeling, betere financiële waardering. En vooral: weg met het wantrouwen in de zorg. We moeten toe naar een zorg die minder dichtgeregeld is en meer ruimte geeft aan professionals om goede zorg te leveren. Want verpleegkundigen, verzorgenden en verpleegkundig specialisten maken de zorg beter.

Over het Integraal ZorgakkoordHet ministerie van VWS werkt aan een Integraal Zorgakkoord en betrekt beroeps- en brancheverenigingen, waaronder V&VN, daarbij. Het is belangrijk dat dit akkoord in onze beroepspraktijk tot verbeteringen leidt. Dat is niet eenvoudig, omdat politieke akkoorden vaak vol staan met ingewikkeld geformuleerde compromissen en juist ver afstaan van de praktijk.

Daarom roepen wij verpleegkundigen, verzorgenden en verpleegkundig specialisten op om commentaar te leveren op de teksten die wij van VWS krijgen. Heb jij hier tussen 27 juni en 4 juli tijd voor? Klik dan hier en geef je op!Meer informatie over het Integraal Zorgakkoord vind je in de brief die minister Kuipers op 10 mei 2022 aan de Tweede Kamer heeft gestuurd.Lees je met ons mee?

alert Meer nieuws

18 juni 2024

SPV blogspot Claudia; “Mijn cliënt dissocieert” (2); interventies.

Lees meer
12 juni 2024

SPV blogspot Gerard: Existeren

Lees meer
6 juni 2024

Aan tafel met: Jack van de Kruijs

Lees meer