20 januari 2024

Maak jij al gebruik van de Naasten App?

Triadisch werken

Als SPV heb jij de competentie en vind jij het belangrijk om samen te werken met naasten. De GGZ standaarden beschrijven dit in diverse standaarden als het triadisch werken.

Maar hoe laat je de stem van naasten horen binnen jou organisatie?
Van de Adviesraad Naasten van GGZ Drente is dit het grootste doel. Na verschillende pogingen om naasten te betrekken is er een oplossing gevonden om dit doel te realiseren: de NaastenApp GGZ Drenthe.

Met de verschillende mogelijkheden die de NaastenApp biedt, kunnen naasten van patiënten bij GGZ Drenthe optimaal gebruik maken van uiteenlopende functies. Naast het verkrijgen van informatie en het wegwijs worden in het zorgaanbod, kunnen zij ook op een laagdrempelige manier contact onderhouden en belangrijke data van evenementen, bijeenkomsten en cursussen in hun agenda bekijken. Bovendien speelt medezeggenschap een cruciale rol binnen de app. Via de modules ‘Denk mee’ en ‘Wat vind jij?’ kunnen naasten hun input geven, wat waardevolle informatie voor verder onderzoek oplevert.

Het mooie nieuws is dat de NaastenApp ook beschikbaar is voor andere ggz-instellingen. Hoewel de NaastenApp op dit moment alleen content van GGZ Drenthe bevat, is de blauwdruk beschikbaar voor andere instellingen. Zij kunnen de app overnemen en aanpassen aan hun eigen organisatie, visie en de behoeften van hun naasten.

Lees in de zorgstandaard hoe je naasten kunt ondersteunen en betrekken met praktische hulpmiddelen.

ggznieuws.nl

ggzstandaarden

akwaggz.nl

alert Meer nieuws

9 juli 2024

SPV blogspot Gerard: Het is gedaan

Lees meer
4 juli 2024

SPV podcast Onderweg: POHGGz-spoedzorg op de huisartspost

Lees meer
2 juli 2024

SPV blogspot Claudia: Oriënteren in het ‘hier en nu’

Lees meer