18 april 2024

Subsidie beschikbaar voor evaluatie Sociale Benadering

De SPV richt zich onder andere op de sociale benadering en is verheugd met dit subsidie aanbod. We kijken dan ook uit naar de evaluatie van de interventies in de GGZ.

Er is een breed gedragen maatschappelijke beweging van de-medicaliseren, normaliseren en de-professionaliseren van de gezondheidszorg. Op weg naar een meer Sociale Benadering. Er is behoefte aan een externe evaluatie van lopende experimenten op het gebied van Sociale Benadering van zorg en ondersteuning. Daar voor maakt ZonMw subsidie beschikbaar.

Met de subsidie die beschikbaar is voor de evaluatieonderzoeken wordt achterhaald wat deze benadering van zorg en ondersteuning oplevert voor de mens (kwaliteit van leven) en het systeem (zorgkosten en arbeidsmarkt). We willen erachter komen wat de werkzame bestanddelen van de benadering zijn en hoe deze kunnen worden vertaald naar de landelijke praktijk.

Het project moet worden uitgevoerd in een samenwerkingsverband, ten minste bestaande uit:

Een onafhankelijke onderzoeksorganisatie in de zin van het EU staatssteunrecht.

Een of meerdere interventie-eigenaars (een eigenaar/ontwikkelaar/beheerder/promotor van de methode/interventie gericht op de Sociale Benadering).

We hopen dan ook dat er organisaties zijn die (samen met de SPV) zich aanmelden voor dit onderzoek. De subsidieoproep komt online op 19 april 2024 op de website van ZonMw . De deadline is 4 juni 2024, 14.00.

ZonMw

alert Meer nieuws

23 mei 2024

Wachtlijst chaos: Berichtgevingen over de lange wachtlijsten in de GGZ.

Lees meer
21 mei 2024

SPV blogspot Claudia; De valkuil waar ik steeds weer inval: ‘oplossingsinterventies’

Lees meer
20 mei 2024

Parnassia en Avans+ lanceren incompany opleiding tot sociaal psychiatrisch verpleegkundige

Lees meer