30 juli 2022

Vandaag is Internationale Dag van de Vriendschap

op zoek naar Vriendschappen opbouwen of een relatie aangaan? Kijk eens op DurfJijMetMij.nl. Voor mensen met psychiatrische of pyschosociale problematiek

Internationale Vriendschapsdag is de dag van het jaar waarop vrienden elkaar waarderen. Ze herinneren elkaar eraan waarom ze de allerbeste vriend van de ander zijn. Of je nu een kaartje stuurt met een persoonlijke tekst, een spraakbericht opneemt om te versturen per WhatsApp of een lief appje stuurt met een welgemeend compliment: er is voor iedereen een manier om de Internationale Vriendschapsdag te vieren.

Wat is Internationale Vriendschapsdag?

De Internationale Vriendschapsdag is een dag die gereserveerd is om vriendschap over de hele wereld te vieren. Het is in Nederland geen officiële feestdag, maar 30 juli is de officiële datum voor het vieren van de Internationale Vriendschapsdag. Dat is zelfs vastgelegd in een resolutie van de Verenigde Naties die deze datum officieel hebben erkend als de International Day of Friendship. In sommige delen van de wereld wordt de dag op de eerste zondag van augustus gevierd.

 Voor ons aanleiding om het bijzondere initiatief ‘Durf jij met mij’ in het zonnetje te zetten.

 ‘Durf jij met mij’ is de gratis contact- en ontmoetingssite voor mensen met een psychiatrische aandoening. Durfjijmetmij.nl – een initiatief van Parnassia, onderdeel van Parnassia Groep – is sinds Valentijnsdag 2012 in de lucht.

 Het doel is mensen met een psychische kwetsbaarheid die ingeschreven zijn bij een ggz-instelling die is aangesloten bij deze site* autonomie te geven bij het zoeken naar vrienden, een date of relatie en zo het leven meer “kleur” te geven.

 Hoe werkt het

Cliënten vanaf 18 jaar en ouder, die in zorg zijn bij een van de aangesloten organisaties, kunnen gratis een profiel aanmaken. Deze profielen zijn alleen zichtbaar en bereikbaar voor andere leden.
Leden  kunnen zowel privé chatten als in een algemene chatbox met meerdere gebruikers tegelijk praten. Ze kunnen elkaar berichtjes sturen en afspreken om samen iets te ondernemen. Parnassia heeft verder geen bemoeienis met activiteiten van leden (gebruikers) op de site. Het streven is om in de toekomst nog meer ggz-instellingen te laten aansluiten. Dit zorgt voor meer inschrijvingen en zo de kans op succes voor de leden.

De volgende organsaties zijn op dit moment aangesloten bij dit initiatief.

* Parnassia Haaglanden, Parnassia Noord holland ( voorheen Dijk en Duin), Stichting Anton Constandse, Antes ( Voorheen Bavo Europoort), Kwintes, GGZ NHN, RIBW Nijmegen/Rivierenland, Pameijer, Stichting Altrecht, Reakt, Levantogroep, Leviaan (voorheen RIBW ZWWF), HVO-Querido, GGZ Centraal, RIBW Gooi en Vechtstreek, Zeeuwse Gronden, Stichting Arkin, CVD (Centrum voor Dienstverlening), Fameus ,Brijder/ Ipsy/ PsyQ Haaglanden, Lister, RIBW Overijssel, GGZ Ingeest, perMens ( voorheen De Volksbond/ Streetcornerwork), Cordaan, Cosis, RIBW Arnhem Veluwe Vallei, MET GGZ, Leger des Heils Amsterdam, De Forensische Zorgspecialisten, Iris Zorg, GGZ Drenthe, Woonzorgnet, GGZ Friesland, GGZ WNB, Pro Persona GGz, Lentis

BRON

BRON 2

alert Meer nieuws

18 juni 2024

SPV blogspot Claudia; “Mijn cliënt dissocieert” (2); interventies.

Lees meer
12 juni 2024

SPV blogspot Gerard: Existeren

Lees meer
6 juni 2024

Aan tafel met: Jack van de Kruijs

Lees meer