6 december 2023

Verwarring zet aan tot actie

De inspirerende studiemiddag SPV

Donderdag 16 november was de halfjaarlijkse Algemene leden vergadering (AVL) én studiemiddag van de SPV in Utrecht.

Nynke Boonstra sprak over de identiteit van de verpleegkundige, met aandacht voor de kern van ons verpleegkundigheidschap (en dus ook SPV). Stijn Ekkers zette een zeer kritische noot bij het coördinerend regiebehandelaarschap van de SPV, met een theoretische onderbouwing vanuit het intergraal zorgakkoord (IZA) en het Landelijk Kwaliteitsstatuut (LKS).

Yvette Mallee en Richard Touw, namen ons met een brede kijk mee door het verpleegkundig leiderschap. Als laatste vertelde Yntske Zijlstra over de implementatie van coördinerend regiebehandelaar bij GGZ NoordHollandNoord.

Voor mij was het een inspirerende middag. Ondanks dat ik een poging deed om zonder verwarring naar huis te gaan, is dat toch wat bij mij blijft. Hoe zit het nu eigenlijk? Kan de SPV nou wel of niet coördinerend regiebehandelaar zijn.

Eigenlijk is dit precies wat je wilt. Verwarring!

Verwarring zet mij namelijk aan tot actie. Ik ga het stuk van Stijn nogmaals nalezen, ga de IZA en LKS stukken doornemen en ga de implementatie powerpoint van Yntske er naast leggen. Stijn zegt schijn; IZA en LKS zijn onduidelijk. Yntske zegt zoek de ruimte…

Maakt jouw eigen verwarring je ook nieuwschierig? Waar zit die ruimte dan? Hoe ga ik dit in mijn organisatie op de kaart zetten?!

Hier vind je de link naar de stukken van de studiemiddag!

Veel plezier!

Claudia van Beuzekom, SPV / websiteredactie V&VN-SPV

 

alert Meer nieuws

4 februari 2024

Vacature Websiteredactie V&VN-SPV

Lees meer
1 februari 2024

SPV podcast Onderweg; Hoopverleners

Lees meer
22 januari 2024

AKWA GGZ; overzicht postcodes 28 regio’s acute psychiatrie

Lees meer