SPV! 15 mei 2025: ALV en landelijke studiemiddag.
Beroepsvereniging V&VN-SPV organiseert s’morgens de Algemene Ledenvergadering en s’middags de landelijke studiemiddag in de Aristo zalen te Utrecht-Lunetten.
Net als de vorige bijeenkomst kun je ofwel live (met max van 180 p) of digitaal meedoen. Naast de nodige deskundigheidsbevordering, met de daarbij behorende accreditatiepunten voor SPV-en is er ook weer de mogelijkheid om te netwerken en te verbinden met je collega’s, vaandeldragers van de sociale psychiatrie.
Programma:
10.00 – 12.00 uur: ALV
12.00 – 13.00 uur: Lunch
13.00 – 17.15 uur: SPV Studiemiddag “Stigma en herstel”.
Lokatie: Aristo Zalen
Brennerbaan 150, 3524 BN, Utrecht.
Accreditatie: 2 punten voor de ALV, 4 punten voor de studiemiddag.
Agenda ALV: Klik hier.
Inschrijven: Klik hier.
De sprekers voor de studiemiddag “Stigma en herstel” zijn:
Gerard Lohuis, Zo normaal als de context het toelaat.
Psychische problemen kunnen niet zonder context en beleving. Daar is niets vreemds aan.
Waarom zouden we er dan moeilijk over doen? Over kracht van het gewoon doen. Een verhaal dat zelfs jouw moeder begrijpt.
Gerard, SPV werkzaam bij BuurtzorgT Groningen en als docent verbonden aan de Hanzehogeschool (Opleiding SPV) en Rino Groep Utrecht. Tevens werkzaam voor de redactie Sociale Psychiatrie van de beroepsvereniging.
- Téo Visser, De herstel SPV.
Sociale constructen, stigma’s en diagnose het zijn allemaal uitkomsten van dialogen die leiden tot sociale uitstoting en marginaliseren van de cliënten in de GGZ. In deze presentatie zal het gaan over het herstel van de oorspronkelijke context en wat dit vraagt van de SPV. Een sociaalpsychiatrische en systemische benadering. Albert Einstein zei al dat je een probleem niet kan oplossen zonder de context waarin het is ontstaan.
Téo, (1964) SPV/Systeemtherapeut werkzaam in de GGZ acute psychiatrie en in een eigen praktijk.
Sjoerd Steegstra, Hoopverlener.
Als ervaringsdeskundige werk ik meer vanuit mijn hart dan vanuit het boekje. “Als je die gevoelens zelf hebt meegemaakt, is het gemakkelijker om erover te praten. Het gaat altijd om verbinding.”
Sjoerd is sinds 2012 actief als ervaringsdeskundige/herstelcoach hij is een echte verbinder, met zijn twee Friestalige bands en ook in zijn werk in de psychiatrische zorg.
Nynke Ponne, Sandra Bus en Suzanne Rijlaarsdam, HOI herstelondersteunende intake.
Werken vanuit de basisbegrippen WRAP (het welness recovery action plan) Hoop, persoonlijke verantwoordelijkheid, eigen ontwikkeling, opkomen voor jezelf en steun.
Nynke (35) is ervaringsdeskundige bij de herstelacademie van GGZ-NHN. Faciliteert diverse groepen bij de herstelondersteunende intake (HOI) waarin deelnemers de mogelijkheid krijgen om op hun eigen tijd en manier hun weg in herstel te vinden.
Sandra Bus en Suzanne Rijlaarsdam, zij doen iedere week een HOI samen met een GGZ indicerend regiebehandelaar en ervaringsdeskundige. Beiden zijn SPV en werkzaam in GGZ-teams van Heerhugowaard en Alkmaar. Poliklinisch werken als onderdeel van behandelingen. Andere werkzaamheden complexe casussen, suïcidaliteitsbeoordelingen en crisissen in de GGZ-teams en SEPH (spoed eisende psychiatrische hulp) buiten kantoortijden.
De studiemiddag staat onder leiding van middagvoorzitter: Marcel Kik.
Inschrijven voor de ALV en/of studiemiddag: klik hier!